Kontakta oss: 073 – 419 81 10 - E-post: daniel.nordin@nin.nu
Näringslivsarkiv i Norrland

Sommartider

Under sommarveckorna 27-29 kommer NIN att vara obemannat och obekvinnat, då både Daniel och Suzanne har semester de veckorna. Vi hoppas återkomma med både styrka och bättre öppettider till hösten. Glad sommar önskar vi er alla!

Nytt material i Digitala klassrummet

Lögdö masugn. All research och all text och bild av Kjell-Åke Hermansson. 4 planscher samt tillhörande textdokument finns i vårt Digitala Klassrum – du hittar dit via första sidan – tjänster – skola och lärande- digitala klassrummet – Lögdö bruk.

Nytt material i Digitala Klassrummet

Galtströms bruk, med masugn, rostugn och tillhörande beskrivningar. All research och all text och bild av Kjell-Åke Hermansson. Alla 15 planscher finns i vårt Digitala Klassrum – du hittar dit via första sidan – tjänster – skola och lärande- digitala klassrummet – Galtströms bruk.

Nytt material i Digitala Klassrummet

Till materialet om Hammarsmidet vid Galtströms bruk presenterar vi nu 3 nya planscher, samt en reviderad version av situationsplanen. De nya planscherna är 1) bild på härdredskapen som användes vid Lancahiresmedjan och bild på arbetare vid Lancashiresmedjan 1887, 2) Lancashirehärden och 3) Uttjänad Lancashirehärd och Mumblingshammare.

Research, samt text och bild på samtliga planscher har utförts av Kjell-Åke Hermansson, tidigare arkivchef på SCA Merlo Arkiv och sedan många år ordförande för Näringslivsarkiv i Norrland-NIN.


“Rött läge”

Tyvärr måste vi meddela att vi ändrar forskarsalstiderna till det sämre och helt stänger vår del av forskarsalen tills vidare. Vi kan svara på forskarfrågor via telefon eller e-post och i särskilda fall, om det är särskilt viktigt, kan man boka en tid med oss för besök.

Detta givetvis p.g.a pandemin, men också på sjukdom i vår lilla verksamhet om endast 1,5 tjänst.